Tuesday, July 29, 2008

Sekarang kami dah start menuai regularly. Alhamdulillah output ok. Sekali harvest dapatlah 5~8kg. Kami masih buat basic rotation sebab banyak lagi beg yang perlu dibuka untuk 1st time.



Cumanya disebabkan mist system masih tak materialized,so ada yang menampakkan kesan-kesan kurang kelembapan.Ada yang kami tak pasti samada disebabkan kurang air atau apa. Cuba tengok gambor-gambor ni.Macam melecur pun ada...







Kalau ada sesiapa boleh memberikan pandangan dan nasihat kenapa ianya berlaku, kami amatlah berterima kasih

Leceh jugak nak buat mist system sendiri...macam2 org yang kami jumpa untuk ambik nasihat tapi bercampur aduk nasihatnya.Susah sangat beli kipas mist aje lah since kami buat dalam bangunan dan advantage kipas mist adalah pengudaraan yang sentiasa mengalir dan kelembapan disebarkan mengikut flow udara.

Insya allah kami akan postkan the next step

2 comments:

Gogsard said...

Kami pon kadang2 mengalami masalh yg sama. Dari pemerhatian kami, ianya jadi kuning dan lembik bila ianya tumbuh berdekatan dengan kawasan yg lembap dan kadang-kala ada cecair warna kuning.

p/s: Minta tolong jasa baik tuan add link kami http://cendawan915.wordpress.com

ayne said...

tu sebab ada air bertakung kat mulut beg.. kene rajin sket cek le

 
AgroOne Enterprise © 2007 Template feito por Templates para Você